NYHEDER​

NYT REKREATIVT OMRÅDE VED FAXE BUGT

Tegnestuen har netop færdiggjort et spændende projekt, hvor to gamle mergelgrave skal omdannes til reservoir til afvanding af det nærliggende sommerhusområde. De to nye søer gives en organisk form med mindre stejle kanter og bindes sammen af et ”sumpbed”, et lidt lavere område mellem gravene, der beplantes med buske, stauder og græsser. Området kommer til at fremstå som et samlet buskads med naturnær beplantning, som giver læ og intimitet og som tilbyder levesteder til fugle, insekter og vand- og landdyr.

To terrasser giver opholdsmulighed for at strandliggere og vandrere spise medbragt mad, hvile benene og nyde den fantastiske udsigt over Faxe Bugt.

De eksisterende klippede stier føres ind til området.​

UDEOMRÅDER TIL ANDELSBOLIGER

Andelsboligforeningen Enghusene er i fuld gang med få renoveret deres fællesarealer. Nye terrasser, glastilbygning og ny beplantning skal give området et tiltrængt løft.

Foran fælleshuset etableres nye belægninger, en overdækning med siddepladser og et stort bed med græsser og stauder, som er smukt hele året. I den store have bliver en stor terrasse med glashus foreningens samlingsplads. Siddeplinte, blomstrende buske og stauder og plantekasser med køkken- og krydderurter skaber et hyggeligt og imødekommende miljø.

Junckerhaven er gartnere på projektet.​

SVØMMESØ OG HAVE I KORSØR

Lyngsted landskab har designet have og svømmesø efter at huset har gennemgået en større ombygning. Junckerhaven har anlagt både sø og have. 

SØLV TIL SHOWHAVE PÅ CPH GARDEN

Temaet for vores showhave er Den Spiselige Have. Haven byder på mere end blot, at alt der er plantet er spiseligt. 

Det gode rum er altafgørende for oplevelsen af haven og især terrassen er ​en vigtig faktor i haven. Langt de fleste placerer terrassen uden for vinduerne. Vi vil gerne vise, at dette kan se lidt anderledes ud, uden de helt store indgreb. Ved at indarbejde et lille bed, med urter, stauder, en plint og et smukt træ, skabes der et meget fint motiv, som er interessant at se på året rundt inde fra køkken/allrummet, hvor der tilbringes mange timer. De store gulv til loftvinduer kan bidrage med at tække naturen ind i haven. Et træ ved det store vinduesparti, vil i de varme sommerdage bringe dejlig skygge og de store persienner, behøver ikke at blive trukket for. De smukke sandstensbordursten lægges lige foran den meget vigtige vinduesplads, som man ser ud på hver dag. Imellem bordurstenen er der plantet timian, så når man går ud, vil der spredes en fin duft, og timianen kan hurtigt hentes ind til madlavningen.

Et element vi har genfundet fra den berømte landskabsarkitekt G.N. Brandts have i Ordrup er grøften. Vi vil gerne vise, at man med et forholdsvis enkelt indgreb kan nedsive og forsinke regnvand på egen grund og hvordan sådan en grøft kan beplantes med rabarber, dagliljer og hosta. Tagvandet bliver ledt hen til grøften via en lille rende af jern. En anden måde at nedsive på er at anlægge med store fuger i belægningen. Smukke beplantede fuger. Nogle fuger har timian og andre steder er der selvsået bronzefennikel. Andre belægningssten sten har forholdsvis store fuger på ca 1.5 cm. Planter på taget bidrager også til en forsinkelse af vandet.

​​

​NYT UDEOMRÅDE TIL BENLØSEPARKEN

Lyngsted landskab er i gang med at tegne nye udeområder til Benløseparken - 10 boligblokke med i alt 624 lejligheder i tre etager. De 9 gårdrum er meget nedslidte, så der skal laves nye rum til ophold, legepladser, beplantning og meget mere. Spændende opgave og vi glæder os til at se det færdige resultat.

HYGGELIG OASE PÅ AMAGER

​I Carlsgade på Amager er anlægsgartner Anders Matthiessens dygtige folk i gang med at lægge sidste hånd på et fint gårdanlæg. Da gården er beliggende på et parkeringsdæk er en beplantningen plantet i plantekasser og højbede. Her er siddeplads til beboerne, cykeloverdækning, legeplads, frugtbuske, plantekasser til urban gardening og masser af stauder, roser og blomstrende buske. Det skulle gerne blive til en lille oase for gårdens beboere.​

ADRESSEINFORMATION

Lyngsted Landskab, CVR: 21972932​

Valsømaglevej 131, 4174 Jystrup Midtsj

 Mobil: 28 70 72 21

E-mail: henriette@lyngsted-landskab.dk

Læs persondatapolitik her

FØLG OS PÅ FACEBOOK

FØLG OS PÅ INSTAGRAM